PADI Divemaster

padi divemaster cursus oceans diving center rosmalenBen jij er klaar voor om de eerste stap op de professionele duikladder te zetten? Met het PADI Divemaster programma begint jouw avontuur op het gebied van sportduik-instructie en het overbrengen van jouw enthousiasme op nieuwe en gevorderde duikers. Als PADI Divemaster ben de je rechter en linkerhand van de instructeur en voor de cursisten  de persoon aan wie ze vragen kunnen stellen en die ze als voorbeeld zien.

In dit programma werk je nauw samen met een PADI Instructeur. Je duikkennis wordt verder uitgebreid en verfijnd en jouw vaardigheden verbeterd tot professioneel niveau. Tijdens de PADI Divemaster-opleiding ontwikkel je leidinggevende kwaliteiten, waardoor je gekwalificeerd wordt om toezicht te houden op duikactiviteiten en je een instructeur mag assisteren tijdens het geven van duikopleidingen.

PADI Divemaster zijn is een vereiste om deel te mogen nemen aan de cursussen PADI Assistent Instructeur en PADI Open Water Scuba Instructeur.

padi divemaster oceans diving center rosmalen

Als aankomend PADI professional gaan wij er vanuit dat je beschikt over een volledige eigen duikuitrusting. Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen we je in overleg een voorstel doen voor de huur van ontbrekende uitrustingstukken (m.u.v. de basisuitrusting). Voor meer informatie over de huur van de uitrusting, klik hier.
De PADI fee van € 110,40 zit niet bij de cursusprijs inbegrepen, omdat deze bij de brevetaanvraag rechtstreeks aan PADI voldaan moet worden dmv een creditcard machtiging of bankoverschrijving. Dit is tevens je PADI lidmaatschap voor het eerste jaar

Je leest thuis in je eigen tijd en tempo het cursusboek door, bekijkt de bijbehorende DVD en scherpt jouw duikkennis aan door middel van de werkboeken en the Encyclopedia of Recreational Diving. In het leslokaal neemt jouw PADI instructeur de thuis gemaakte herhalingsvragen met je door en wordt er dieper ingegaan op de duiktheorie. Het geheel wordt afgerond met het theorie examen van 2 x 60 vragen.

In het zwembad leer je alle basis duikvaardigheden uit de Open Water Diver cursus uit te voeren op demonstratieniveau. Daarnaast worden jouw conditie, stressbestendigheid en reddingsvaardigheden getest. Tenslotte wordt het geleerde in praktijk gebracht tijdens 3  workshops.

In het buitenwater ga je in praktijk brengen wat je in het zwembad en leslokaal geleerd hebt. Door middel van 5 praktijkvaardigheden en 2 workshops passeren diverse onderdelen de revue. Hierbij moet je denken aan het geven van briefings, het voorbereiden van een duikstek, een diepduikscenario, een zoeken en bergen scenario, het begeleiden van gebrevetteerde duikers, een aanvullende introductieduik in het buitenwater, maar ook het maken van een onderwaterkaart en een noodassistentieplan.

Tijdens de stageperiode ga je door middel van 4 praktijkbeoordelingen onder leiding van een ervaren PADI instructeur al het geleerde in praktijk brengen tijdens de op dat moment lopende cursussen. Je gaat assisteren in een Open Water Diver cursus zowel in het zwembad als in het buitenwater. Je vervult de Divemasterrol tijdens een vervolgopleiding in het buitenwater en gaat gebrevetteerde duikers briefen, begeleiden tijdens de duik en debriefen.

Na je PADI Divemaster cursus kun je verder gaan met de PADI Assistant Instructor cursus of je maakt een keuze uit een van de vele PADI specialties om jouw duikvaardigheden nog verder te verbeteren.

De PADI Divemaster cursus is niet vooraf ingepland, maar wordt op verzoek aan de hand van jouw agenda en die van de instructeur ingepland.

 

Voor vragen over of direct inschrijven voor de PADI Divemaster cursus:

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden Oceans Diving Center *

* verplichte velden