PADI Dry Suit Diver

padi dry suit diver cursus oceans diving center rosmalenIn een droogpak kun je op plekken duiken die wat meer uitdaging bieden en kun je langer doorduiken. Wanneer je de juiste duikkleding voor koud water hebt, kun je de elementen het hoofd bieden en profiteren van het zicht dat in de wintermaanden over het algemeen beter is, vooral op locaties in het binnenland zoals in zandafgravingen en meren. Als droogpakduiker ben je uitgerust om te duiken op ongelooflijk mooie duikplekken in de koelere regionen die je het best in een droogpak kunt bezoeken, zelfs in de warmere maanden.

padi dry suit diver oceans diving center rosmalen

Inmiddels behoor jij tot de gevorderde duikers en gaan wij er vanuit dat je beschikt over een volledige eigen duikuitrusting incl. 2 cilinders. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je een complete uitrusting (m.u.v. de basisuitrusting) voor € …..,- voor de duur van de gehele cursus of bv een “tweede cilinder” voor € 6,50 voor de buitenwater dag huren . Voor meer informatie over de huur van de uitrusting, klik hier
Om deel te kunnen nemen aan de PADI Dry Suit Diver specialty, dien je te beschikken over een eigen droogpak. Als je die nog niet hebt, kun je wel alvast beginnen met de theorie, zodat je een goed beeld kunt vormen van de mogelijkheden van en de verschillen tussen de diverse soorten droogpakken, zodat je een weloverwogen keus kunt maken voor het type droogpak dat het beste bij jou past.

In de PADI Dry Suit Diver specialty leer je alles over de verschillende droogpakken en onderkleding. Wat de verschillen zijn, hoe je droogpakken moet onderhouden en evt. kleine reparaties uit kunt voeren. Omdat een droogpak voor de isolatie gevuld wordt met lucht, dat zich vrij door het pak kan bewegen, worden de trimtechnieken uit de Open Water Diver cursus opnieuw aangeleerd, maar ditmaal met gebruik van het droogpak. Ten slotte worden de noodprocedures aangeleerd voor het geval de in- of uitlaatventielen open zouden blijven staan en hoe je een veilige opstijging kunt maken.

De PADI Dry Suit Diver specialty telt natuurlijk ook mee als één van de 5 PADI specialty brevetten die je nodig hebt om het felbegeerde PADI Master Scuba Diver brevet aan te mogen vragen.

De PADI Dry Suit Diver cursus is niet vooraf ingepland, maar wordt op verzoek aan de hand van jouw agenda en die van de instructeur ingepland.

 

Voor vragen over of direct inschrijven voor de PADI Dry Suit Diver Specialty:

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden Oceans Diving Center *

* verplichte velden