Veel gestelde vragen

 

INSCHRIJVEN

Hoe werkt het met inschrijven?

Middels het contactformulier, dat je op elke cursuspagina terug vindt, kun je ons op de hoogte stellen van jouw interesse /deelname aan de cursus van jouw keuze.

Je krijgt daarna van ons een email met de in te vullen formulieren, welke je aan ons mag retourneren.

Bij de cursussen waar gebruik gemaakt wordt van digitale studiematerialen, wijzen wij de studiepakketten toe wanneer de betaling is ontvangen. Je krijgt dan een aparte email van PADI met daarin een link waarmee je het pakket kunt downloaden en activeren.

Moet ik een medische verklaring invullen?

Ja, het invullen van de medische verklaring is verplicht, voordat je deel mag nemen aan een duikcursus.

Duiken is een drukgerelateerde sport en je dient goed geïnformeerd te zijn over de risico’s en duikveiligheidsregels. Om na te gaan of je medisch geschikt bent om te duiken, vragen wij je onderstaande formulieren goed te lezen en helemaal en naar waarheid in te vullen en zelf en (indien minderjarig) door je ouders of voogd te (laten) ondertekenen.

Voor elke cursus dienen de formulieren opnieuw ingevuld te worden, waarbij de formulieren voor de Open Water Diver cursus afwijken van de formulieren voor de vervolgcursussen (Advanced Open Water, Rescue en Specialties). Klik op een van de volgende links voor de formulieren die jij voor jouw cursus moet invullen en lever deze in bij je instructeur.

Formulieren voor PADI introductieduik 

Formulieren voor PADI Open Water Diver cursus

Formulieren voor PADI Vervolgcursussen

Ik heb een vraag van de medische vragenlijst met “ ja” moeten beantwoorden, wat nu?

Wanneer je een vraag van de met “ja” hebt beantwoordt, betekent dat gelukkig niet direct dat je dus niet mag duiken. Het is echter wel noodzaak om even bij een arts langs te gaan, die kan bepalen of duiken voor jou mogelijk is. Hiervoor dient de arts de volgende verklaring in te vullen, welke je dan samen met de medische verklaring bij ons inlevert.

Medische verklaring arts

Hoe kan ik betalen?

Per email ontvang je van ons een factuur voor desbetreffende cursus.

Wanneer is mijn cursusplaats gegarandeerd?

Zodra de betaling van de cursus is ontvangen, is je cursusplaats gegarandeerd.         

Kan ik een cursus annuleren?

Wanneer je door onvoorziene omstandigheden genoodzaakt bent je deelname aan de cursus te annuleren, zullen we allereerst de mogelijkheden bekijken om  je deel te laten nemen aan dezelfde cursus op een ander moment.

Wanneer dat niet mogelijk is en je besluit volledig te annuleren, gelden hiervoor de volgende regels;

 • Bij annulatie tot 6 weken voor aanvang van de cursus, bedragen de kosten 50% van het cursusbedrag.
 • Bij annulatie tussen 6 tot 2 weken voor aanvang van de cursus, bedragen de kosten 75% van het cursusbedrag.
 • Bij annulatie binnen 2 weken voor aanvang van de cursus, zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

NB Studiepakketten worden niet teruggenomen. De digitale Touch-versies van diverse cursussen kunnen na toewijzing niet geretourneerd worden.

 

DE CURSUS

Waar wordt de theorie gegeven?

In 1 van onze volledig ingerichte leslokalen op de Kievitsven in Rosmalen (vlakbij Den Bosch) worden de theorie-lesssen, briefings en debriefings verzorgd.

Waar worden de zwembadlessen gegeven?

De zwembadlessen worden gegeven in het Golfbad in Oss, op slechts 12 minuten rijden van het duikcentrum.

Het vervoer van/naar de lokaties is voor eigen rekening, waarbij je zelf zorg draagt voor het vervoer van je duikuitrusting en flessen.

Waar worden de buitenwaterlessen gegeven?

De buitenwaterduiken kunnen op verschillende lokaties gegeven worden variërend van Nijmegen naar Lith tot Den Bosch en Eindhoven, de keuze van de instructeur is daarbij gebaseerd op weersomstandigheden en eventueel aanwezige voorzieningen. Erg leuk ook om de cursus af te ronden in Zeeland; een aantal duikstekken in de Grevelingen of de Ooosterschelde lenen zich prima voor cursusduiken.

Bij sommige buitenwater-lokaties worden kosten berekend. Je instructeur zal je hier echter zeker vooraf over informeren bij het doornemen van de planning.

Het vervoer van/naar de lokaties is voor eigen rekening, waarbij je zelf zorg draagt voor het vervoer van je duikuitrusting en flessen.

Wat is het verschil tussen de PADI Open Water Diver Regular, Flex en Prive?

De PADI Open Water Diver cursus Regular heeft een vastgestelde planning. De data en tijden waarop je theorie, zwembad en buiten duiken gepland staan, zijn vooraf bekend en kun je terug vinden onderaan de PADI Open Water Diver pagina.

De Open Water Diver Flex biedt je de mogelijkheid om jouw traject binnen de vastgestelde data van verschillende cursussen te doorlopen. Bv les 1 in cursus ‘A’, les 2 en 3 in cursus ‘B’ en lessen 4, 5 en buitenwater in cursus ‘C’. Deze data plannen we, in goed overleg, voorafgaand aan de cursus en op basis van beschikbare plaatsen.

Binnen elke cursus is sprake van een logische opbouw in vaardigheden, waarmee de beste resultaten behaald worden. Ook bij het inplannen van de Flex-data moeten we hier rekening mee houden.

De Open Water Diver Prive biedt je de luxe om geheel los van alle reguliere cursusdata jouw agenda naast die van je eigen instructeur te leggen om samen jouw duikcursus in te plannen.

Hoe ziet de planning per cursus eruit?

Onderaan elke cursuspagina vind je de planning (-en) van desbetreffende cursus. Hier staat per datum omschreven waar en hoe laat je verwacht wordt. De eindtijd is een inschatting en kan van afgeweken worden.

De volgende cursussen zijn niet vooraf ingepland, maar worden gepland op verzoek en aan de hand van de agenda van cursist en instructeur;

 • PADI Open Water Diver Flex
 • PADI Open Water Diver Prive
 • PADI Re-Activate
 • Specialty Dry Suit
 • Divemaster
 • Assistant Instructor

Wat als ik een les moet missen?

Een PADI cursus kan opgebouwd zijn uit theorielessen, zwembadmodules en buitenduiken. Sommige cursussen hebben geen zwembadmodules en Discover Scuba Diving en PADI Re-Activate hebben niet noodzakelijk een buitenduik. Echter, binnen elke cursus is sprake van een logische opbouw in vaardigheden, waarmee de beste resultaten behaald worden. Tussentijds een les missen betekent automatisch dat je eerst de gemiste les moet inhalen, alvorens je verder kunt gaan met de volgende les. Er zijn dan 2 mogelijkheden;

 • Je stroomt in een volgende cursus in op het punt waar je bent gebleven.
 • In overleg en op basis van beschikbaarheid van een extra instructeur, haal je de les een week later in. Hier zitten echter wel kosten aan verbonden.

Ik heb al een specialty afgerond en wil nu de PADI Advanced Open Water Diver cursus volgen; en nu?

Tijdens de PADI Advanced Open Water Diver cursus maak je van 5 specialties de 1e duik. Wanneer je reeds een of meerdere specialties gevolgd en afgerond hebt en deze mee wilt laten tellen voor je Advanced brevet, kun je voor deze duiken vrijstelling krijgen.

De Navigatie en Diepe duik zijn verplicht en zul je dus moeten volgen om je brevet te halen. Vrijstelling op deze 2 duiken is niet mogelijk.

 

DE UITRUSTING

Kan ik uitrusting huren voor de duur van de cursus?

Als beginnende duiker beschik je meestal nog niet over je eigen duikuitrusting. Om die reden hebben wij onze school ingericht met alle materialen die je nodig hebt. Gedurende de cursus bieden wij je de gelegenheid om hiervan gebruik te maken.

Onze beginners-opleidingen, PADI Introductieduik, PADI Scuba Diver en PADI Open Water Diver, zijn all-inclusive, dus ook in je basis-uitrusting (duikbril, snorkel, handschoenen, schoentjes en buiten-vinnen) wordt voorzien.

Wanneer je serieus en met plezier je nieuwe hobby uitoefent, zul je het gebruik van eigen materialen meer gaan waarderen en stap voor stap tot aanschaf over gaan. Om die reden wordt bij vervolgcursussen de huur van de uitrusting apart berekend en is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Kosten voor de huur van een volledige uitrusting staan vermeldt op desbetreffende cursuspagina’s.

Heb je een deel van je uitrusting reeds gekocht en wil je afzonderlijke stukken huren? Vraag dan in het duikcentrum naar de kosten. De optelsom van alle losse stukken zal nooit het bedrag van de huur van een volledige uitrusting overstijgen.

Mocht je over willen gaan tot aanschaf van je eigen materialen (welke verkrijgbaar zijn in onze showroom en webshop), helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze. De prijs is uiteraard afhankelijk van de door jou gekozen materialen.

Is de basisuitrusting (duikbril, snorkel, schoentjes, buitenvinnen en handschoenen) te huur?

Na de beginnersopleidingen (vanaf de PADI Advanced Open Water Diver cursus) is deze basisuitrusting niet meer te huur. Je zult zelf echter ook al overtuigd zijn dat de aanschaf van deze uitrustingsstukken, in verband met pasvorm en hygiene, absoluut de moeite waard is.

Mocht je over willen gaan tot aanschaf van je eigen materialen (welke verkrijgbaar zijn in onze showroom en webshop), helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze. De prijs is uiteraard afhankelijk van de door jou gekozen materialen.

Ik heb mijn eigen duikcilinders; wat kosten de flesvullingen wanneer ik een cursus volg?

Lucht gebruikt voor het volgen van de cursus is gratis. Na de duiken wordt je fles weer gevuld, zodat deze klaar staat voor je volgende duik.

 

OVERIGE VRAGEN

Zijn er verder nog extra bijkomende kosten?

Tijdens de PADI Introductieduik, PADI Scuba Diver en PADI Open Water Diver cursus zijn er geen extra bijkomende kosten voor wat betreft de uitrusting. Deze cursus verzorgen wij All-inclusive. Mocht je echter over willen gaan tot de aanschaf van bijvoorbeeld je basisuitrusting, vraag ons dan gerust om advies. Wij helpen je graag bij het maken van de keuze voor de juiste materialen, welke verkrijgbaar zijn in onze showroom en webshop.

Bij de vervolgcursussen komen de kosten van de huur van uitrusting bij de cursusprijs, als verder uitgewerkt op desbetreffende cursuspagina’s.

Afhankelijk van de gekozen buiten-locatie kunnen er extra kosten zijn voor bijvoorbeeld parkeren of entree. Je instructeur kan je hier verder over informeren. Er zijn echter ook locaties waar geen kosten berekend worden.

Duikers zijn over het algemeen zelfvoorzienend en tussen de duiken door komen de thermoskannen, gasbranders of gewoon de ouderwetse broodtrommeltjes te voorschijn. Soms is er echter ook gelegenheid om bij de aanwezige horeca wat te nuttigen en hier zal je instructeur je ook zeker over informeren.

Tijdens de theorielessen, briefings en debriefings is gratis koffie en thee verkrijgbaar in het duikcentrum.

Hoe lang zijn de kortingsbonnen geldig, welke je krijgt bij diverse cursussen?

Na het afronden van de PADI Open Water Diver cursus, PADI Advanced Open Water Diver cursus en PADI Rescue Diver cursus ontvang je een kortingsbon voor een specifieke specialty die in het verlengde ligt van de afgeronde cursus en dus een logische stap zal zijn in je duikcarriere en de perfecte gelegenheid om je ervaring verder uit te breiden. Deze kortingsbonnen zijn na uitgave één jaar geldig.

We hopen zowel beginnende als gevorderde duikers te stimuleren om zich verder te (blijven) ontwikkelen en het het maximale uit hun hobby te halen.

Hoe zit het met vervoer van het duikcentrum naar het zwembad en de buitenwaterlocaties?

Het vervoer van/naar de lokaties is voor eigen rekening, waarbij je zelf zorg draagt voor het vervoer van je duikuitrusting en flessen.

Je zult zowel voor een zwembadles als voor de buitenduik met je instructeur afspreken in het duikcentrum. Er volgt een duidelijke briefing met uitleg over wat je gaat doen en wat er van je verwacht wordt. Tevens worden hier de spullen per persoon uitgereikt, waarvoor je zelf zorg draagt deze op plaats van bestemming te krijgen en terug naar het duikcentrum te brengen.

Een goede zorg voor je duikmaterialen, de juiste manier van onderhoud is onderdeel van de cursus en je instructeur legt je graag het één en ander uit, zodat je de materialen weer correct kunt inleveren.